Cewez - Centrale der werkgevers Zeebrugge vzw

Login English
Menu
Home > Nieuwe kinderbijslagregeling

Nieuwe kinderbijslagregeling

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.


De belangrijkste veranderingen

- Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
- Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
- Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.


Maak kennis met Parentia

Cewez v.z.w. werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via Cewez v.z.w. aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Parentia is vertrouwd met de gezinsadministratie van havenarbeiders, werknemers met veiligheidscertificaat en vaklui. Wil je toch veranderen, dan kan je zelf een ander kinderbijslagfonds kiezen.

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.